Sahte İnsanlar ile Samimi İnsanlar Arasındaki 8 Fark

Sahte İnsanlar ile Samimi İnsanlar Arasındaki 8 Fark

Hayatımızda pek çok insan tanırız bazılarını tanıdıkça mutlu oluruz bazılarını tanıdıkça nefret ederiz. Bazıları bize samimi gelirken bazılarının sahte olduğunu ya da çıkarlarına göre davrandığını düşünürüz. Sahte insan derken daha çok yüzünde her gün maske ile dolaşan asıl kimliklerini ve niyetlerini saklayan kişilerden bahsediyorum.

1- Samimi insanlar herkese saygı duyarlar sahte insanlar yalnızca güçlü olan insanlara saygı duyarlar

Bu aralarında büyük fark yaratır çünkü samimi insanlar böylece herkes ile iyi anlaşabilirler. Ancak sahte insanlar çoğu insana göre kibirli olarak gözükürler. Çünkü sizin ondan daha güçsüz olduğunuzu düşünüyor ise size saygı duymaz aşağılamaya ya da kullanmaya kalkar.

 

2- Samimi insanlara diğer kişiler tarafından övgü alırlar sahte insanlar ise kendilerini övebilmek için sürekli başkalarını eleştirirler

Samimi insanlar çoğu kişi ile iyi anlaşabildikleri için çevresinde onu öven ya da ona hayranlık duyan kişiler olur. Ancak sahte insanlar kendilerini övebilmek ya da başkalarının yanında iyi görünebilmek için diğer insanları eleştirirler ya da onların kusurları ile dalga geçerler.

 

3- Samimi insanlar farklı görüşlere açıktır sahte insanlar ise yalnızca kendi doğrularına inanırlar

Samimi insanlar diğer insanlar ile fikir alışverişi yapmaya her zaman hazırdır. Sahte insanlar ise fikirlerden çok işine yarayabilecek bilgi peşindedirler. Bu yüzden diğer insanların hayatları hakkında konuşmayı tercih ederler. Böylece çıkar ilişkisi için uygun kişileri bulmaya çalışırlar.

4- Samimi insanlar diğer insanlara karşı naziktir sahte insanlar yalnızca çıkarlarını düşünür

Samimi insanlar diğerlerine karşı daha yardımsever davranır ve gerekirse takım anlayışı ile hareket eder ancak sahte insanlar yalnızca çıkarı olduklarında hareket etmeyi tercih ederler. Onun haricinde karşısına çıkan herkes onlar için aşağı konumdadır.

5- Samimi insanlar sözlerini tutarlar sahte insanlar kolay söz verir asla tutmazlar

Samimi olan bir insan daha az söz vermeye çalışır. Sözlerini tutmaya özen gösterir yapabildiği kadar. Sahte insan ise çıkarlarına ulaşana kadar size duymak isteyeceğiniz her sözü verebilir ancak asla tutmaz. Tabii ki çıkarlarınız bitmiş ise.

6- Samimi insanlar sade bir hayatı tercih ederler sahte insanlar gösteriş yapmaya bayılırlar

Samimi bir insan hayatında fazla gösterişli olan şeyleri tutmaz ya da hayatında bulunanlar ile gösteriş yapmayı sevmez. Sahte bir insan ise hayatındaki her şeyi gösteriş malzemesi olarak kullanır kendini bile.

 

7- Samimi insanlar dikkat çekmek istemezler sahte insanlar tüm dikkatleri üzerinde toplamak ister

Samimi bir insan çevresi tarafından dikkat çekmeye değer vermez bunun için çabalamaz. Ya da bunun yokluğunu kafaya takmaz ancak sahte bir insan için bu gerekliliktir. Çevresindeki insanların sürekli olarak ona dikkat etmesini ona ilgi göstermesini ister.

8- Samimi insanlar diğerlerini kendisi gibi olmaya zorlamaz ancak sahte insan herkesin onun gibi düşünmesini ister

Samimi biri diğerlerine ve onların düşüncelerine saygı duyduğu için onlarında kendisi gibi olmasını beklemez. Onların düşüncelerine ve hayatlarına saygı gösterir ancak sahte insan karşısındaki insanın kendisi gibi düşünmesini ister. Böylece herkes ile çıkar ilişkisi kurabilir. Çünkü ona göre dünyadaki tek kazançlı yol budur.

Ben samimi insan ile sahte insan demeyi uygun gördüm siz iyi-kötü, doğru-yanlış, olgun-olgun değil gibi istediğiniz iki gruba ayırabilirsiniz. İsimler değişse bile bence kimin hangi gruba dahil olduğu bir gerçek

 

 

 
Yazı yazarın onayı alınarak paylaşılmıştır. Kaynak kısmından orjinal yazım yerine ulaşabilirsiniz.
Kaynak ve Yazar : Ks./ Wimpy

 

Sahte İnsanlar ile Samimi İnsanlar Arasındaki 8 Fark, İki Yüzlü İnsanlar Nasıldır?, Normal Bir insan Nasıl olmalı? Karaktersiz İnsanların Özellikleri Nelerdir?, Sağlık, Güncel Haberler, İlginç Bilgiler, İlginç Tespitler, Güzel Tespitler

Bir Cevap Yazın