Mutasyona Uğramış Yeşil Uğur Böceği
Uç uç uğur böceği annen sana terlik pabuç alacak diye bir giriş yapmak isterdim ama bu göreceğiniz uğur böcekleri diğerlerinden çok farklı. Evet yanlış okumadınız mutasyona uğramış uğur böcekleri bulunmakta. Uğur Böceği denince aklımıza gelen siyah benekli kırmızı renkli uçabilen böceklere çok benziyor ama onlardan değil bu.
Normal Uğur Böcekleriyle Mutasyona Uğramış Yeşil Uğur Böceği Arasındaki Farklar:
- Öncelikli Farkı tabikide renkleri. Normal uğur böceği kırmızı bazende sarının tonları olup siyah beneklere sahipken bu bizim mutasyona uğramış minik böceğimiz yeşil renkten oluşmakta ve belirgin benekleri yok.
- 2.Normal uğur böcekleri uçabilirken bu mutasyonik yeşil uğur böceğimiz uzun incelememelerime rağmen uçmamakta. Üstelik kanatları da diğer kırmızı türünde bulunduğu gibi bulunmakta.
- 3. Normal Kırmızı uğur böceğimiz ne ot bulursa yerken bu yeşil mutasyonik uğur böceğimiz sadece biberiye bitkisiyle beslenmekte ve bu bitki üzerinde yumurtlayarak çoğalmakta.
Yeşil Uğur böceğinin Düşmanları :
Kesinlikle ve kesinlikle ana düşmanları örümcekler! Biberiye bitkilerini ellediğinizde elinize yapışan iğrenç bir sümüklü ip geliyorsa bilin ki orda bir örümcek tezgah açmış ve özellikle akşam yemeği olan sivrisineklerin ağına düşmesini bekliyordur. Fakat sivrisinekle doymayan örümcek ağına bu mutasyona uğramış yeşil uğur böceklerimizin yumurtalarını yiyerek de hayatta kalıyor. Bu yüzden Yeşil Uğur böcekleri hem rüzgardan hemde örümcekten korunmak için bitkinin en kuytu köşelerinde yumurtlayarak hayatta kalmaya çalışıyorlar.
Dipnot :
Görseller 2013’deki araştırmamdan kalmadır. Görüntü kalitesi bu yüzden düşüktür. Mutasyona uğramış deme sebebim bizim alıştığımız uğur böceklerinden biraz daha farklı olmasından kaynaklıdır. Mutasyon analizi yapılmamıştır. Yazılar tamamen gözlemlerimden oluşan bilgilerdir.
Google’da her yerde aradım hakkında hiç bilgi bulamadım yazı için çok teşekkür ederim :))))
rica ederim 🙂
Güzel araştırma teşekkürer bende sarı uğur böceği görmüştüm 🙂
doğrudur, rica ederim 🙂