Telefonunuzu Daha Hızlı Nasıl Şarj Edersiniz?
Günümüzde akıllı telefon kullanıpta şarj problemi yaşamayanımız yoktur. Bazılarımız priz başında sabahlar hale gelmiş durumda. Sahibine günü çıkartmak için kırk takla attıran akıllı cihazları zaman zaman günde iki defa hatta 3 defa bile şarja takabiliyoruz. Şarja taktığımız zaman da önemli olan hızlı şarj olma durumu oluyor. Peki, bir telefonu nasıl hızlı şarj ederiz? (Şarj değil şarz da diyebilirsiniz 😉 )
- Öncelikle adam akıllı bir şarj aletine sahip olmalısınız ve orjinal olması telefon batarya sağlığı açısından önemli. Şarj cihazınıza giren ve çıkan elektrik miktarı da önemli tabikide.
- Örneğin LG G3 kullanan biri olarak cihazımın orijinal şarj aletinden çıkan elektrik 5 volt.
- Bu da 1.8 ampere denk geliyor. Şarj cihazımdan çıkan elektrik miktarı az olsa şarj olma zamanını arttıracaktı.
- Orijinal şarj aletlerini kullanmanızı öneriyorum.
- Çünkü herkesin bataryasına göre bir şarj aleti verilmiş.
- G3’te 3000 mAh batarya olduğundan zamandan tasarruf için elektrik miktarı yüksek olan bir şarj cihazı önerilmiş ve yanında verilmiş.
- Eğer telefonunuzun şarj etme zamanından şikayetçi iseniz orijinal olmakla birlikte telefona daha çok elektrik veren bir şarj cihazı tercih etmenizi önereceğim.
- Tekrar söylemek istiyorum. Her zaman orijinali daha makuldür.
- Uyarı yapmak istiyorum. Asla çakma şarj aletleri kullanmayın.
- Çakma şarj aleti kullanarak İphone 4/5 ün/in bataryasının patladığı haberlerini duymuşuzdur. (Duymadıysanız bile bir göz atın derim.)
Daha çok enerji aktaran şarj cihazından sonra başka bir yol daha önereceğim. Bazı telefon kullanıcıları telefonlarını power bank cihazlarından ya da bilgisayardan şarj ediyor. Bu tür şarj etme durumlarında bilgisayarınız yarı yarıya düşük zamanda şarj edecektir. Örneğin 10 dakikada yüzde 5 şarj edecekse bu yüzde 3’e düşüyor. Demem o ki prizleri tercih edin. Daha hızlı şarj etmek için prizden doğrudan alınan elektrik hızınızı yarı yarıya arttıracaktır.
Unutmadan söyleyelim. Telefonu düzgün şarj etmek çok önemlidir. Özellikle şarj esnasında telefonunuzda ağır uygulamaları çalıştırmamaya hatta telefonunuzu kullanmamaya gayret göstermelisiniz.
Ayda en az 1 kere batarya kalibrasyonu yapmanızı öneriyorum . Batarya kalibre etmeyle ilgili bilgi için TIKLAYIN
Teşekküler
rica ederim
Hocam detaylı bir anlatım olmuş eline sağlık
Konular mükemmel olduğu gibi site teması da içeriğe müthiş uyum sağlamış. Tebrikler
çok bilgilendirici bir yazı olmuş ellerinize sağlık teşekkür ederim
orjinal bataryalar bile çakma çıkıyor, yapacak bir şey yok…yazı güzel olmuş teşekkürler