WhatsApp’a Erişilemediği Durumlarda Kullanabileceğimiz Alternatif WhatsApp Uygulamaları
Son zamanlarda ülkemizde yaşanan internetin yavaşlatılması yada engellenmesi nedeniyle WhatsApp’dan mesajlaşamaz hale geldik. Bu durum da WhatsApp uygulaması gibi internet üzerinden ücretsiz mesajlaşabileceğimiz uygulamalar aramamıza sebep oldu. Bu yazıda sizler için WhatsApp alternatifi olan köklü 2 mesajlaşma uygulaması tanıtacağım.
Viber
Eğer WhatsApp Web özelliğiyle internet tarayıcınız aracılığıyla bilgisayarınızdan da WhatsApp üzerinden mesajlaşmayı sevenlerdenseniz bu uygulama size WhatsApp’ı pek aratmayacaktır. Viber uygulaması WhatsApp’dan farklı olarak direkt tarayıcı sekmesinden açılamıyor. Ek bir uygulama kurmanız gerekmekte. Uygulamayı kurduktan sonra uygulama size soracak ” Viber Telefonunuzda Kurulu mu?” bu soruya evet derseniz karşınıza telefon numaranızı isteyen bir kutucuk çıkacak ve numaranızı yazın. Numaranızı yazdıktan sonra telefondan viber uygulamasını açın ve bilgisayar ekranına gelen QR kodu taratın. Artık her şey tamam bilgisayarınızdan rahatlıkla mesajlaşabilirsiniz 🙂
Viber’in Artı Yönleri:
- Bilgisayardan mesaj yazarken telefonun açık olması yada internete bağlı olması gerekmeden mesaj atabiliyorsunuz. Bu WhatsApp Web de mümkün değildi.
Viber’in Eksi Yönleri :
- Görüntülü konuşma özelliği olmasına rağmen sürekli bağlantı hatası vermekte ve asla incelememde görüntülü konuşamadım.
- Son görülme tarihi gösterme konusunda çok büyük sıkıntıları var. Sürekli çevrimiçi göstermekte. Bu bazı ilişkileri sarsabilir aman dikkat 🙂
Viber’i Windows Bilgisayarınıza İndirmek İçin TIKLAYINIZ
BİP Messenger
BİP Messenger Turkcell çatısı altında oluşan WhatsApp benzeri uygulamamız arasında. Viber’e göre ülkemizde daha çok tanınmış olabilir. Çünkü Turkcell’in sürekli BİP uygulamasında paketten yemeyen internet gibi promosyonlarla çıkarak kullanımını arttırdı. BİP Messenger da aynı WhatsApp gibi ücretsiz mesajlaşılabilen konum video ve foto atılabilen bir uygulama. Ancak WhatsApp’dan tek eksik kalır yanı PDF gibi dosya gönderimini desteklememesi diyebiliriz. Ama çokca bu dosyaları göndermeyen birisiyseniz çok da önemli olmaz sanırım.
BİP Messenger’ın Artı Yönleri:
- 1. Türk mühendisler tarafından ARGE çalışması yapılması bizler için bir avantaj çünkü uygulama hakkında yazılan yorumları bizzat çevirmeden okuyarak müşterilerine odaklı güncellemeler yapabilme olasılığı diğer yabancı uygulamalara oranla daha yüksek.
- 2. Görüntülü Konuşma konusunda müthiş bir görüntü kalitesi veriyor. Skype yada Facebook Messenger uygulamalarındaki görüntülü konuşmayla kıyaslayacak olsak bile görüntü kalitesi harikaydı. Bunu ekranın boyutunu küçülterek yapıyor sanırım ama tatmin ediciydi.
- 3. Sesli aramadaki kaliteside en az görüntülü konuşma kadar net ve akıcıydı.
- 4. Hazır capsler ve değişik yazılı emojiler mesajlaşma kalitesini arttırıyor
BİP Messenger’ın Eksi Yönleri:
- Bilgisayardan girişi olmaması sadece mobil cihazlar üzerinden kullanılabilmesi
- PDF gibi dosyaların gönderilmesini desteklemiyor olması.
BİP Messenger’ı Android Platformunda İndirmek İçin TIKLAYINIZ
Yorum :
Arkadaşlar ben 2 uygulamayı da derinlemesine kullandım ve şu an BİP uygulamasıyla telefondan mesajlaşıp görüntülü konuşuyorken telefonumu şarja taktığım zaman bilgisayar üzerinden Viber programı aracılığla mesajlaşıyorum. Tercih sizlerin. “Skype’ı neden önermediniz “diyecek olursanız Skype çoğumuzun bildiği bir uygulama ve olası internet kısıtlamalarında WhatsApp’dan sonra erişime kapatılacak 2. hedef olabileceği için önermedim. Dilerseniz Skype’ı da deneyebilirsiniz.
Sizlerde kullanıcı yorumlarınızı bizlerle paylaşırsanız seviniriz. 🙂
Çok işime yaradı gerçekten çok teşekkür ederiiimmmmmm Whatsappa muhtaç olmaycazz gari
rica ederim